Helene Olafsen er for mange kjent som den ene programlederen fra «Senkveld med Helene og Stian» på TV 2. Sammen med Stian Blipp overtok duoen i 2018 som programledere i det norske TV-programmet «Senkveld» etter Thomas Numme og Harald J. Rønneberg. I januar 2018 ledet hun det norske programmet «Idrettsgalla 2018» sammen med Atle Pettersen. Hun ble senere nominert til publikumsprisen under Gullruten for sin innsats. Helene Olafsen vant med sin partner Jørgen Nilsen «Skal vi Danse» i 2017. I tillegg til å ha blitt hele Norges kjæledegge på TV, har Helene Olafsen vært prominent innen snøbrett og slopestyle.

  • Har ledet en rekke kjente TV-programmer og begivenheter
  • Tidligere karriere som utøver på snowboard

Tidligere norsk snowboard-utøver

Helene Olafsen har konkurrert aktivt på et høyt internasjonalt nivå i flere grener i snowboard siden ung alder. Olafsen fikk sin første bronsemedalje i VM da hun var 16 år, og siden den gang har hun blant annet vunnet gull i VM i 2009, samt sølv i NM, og sølv og bronse i Vinter X Games. Hun la opp etter flere lengre skadeopphold i 2016. Hun representerte den norske klubben Kolbotn IL, og hun var elev ved Wang Toppidrettsgymnas i Oslo. Da hun var elev ved Wang vant hun Karolineprisen, som går til elever som har gode prestasjoner på både skolen og i idrett.

  • Konkurrert på høyt nivå i VM, NM og X Games
  • La opp etter skadeopphold i 2016

Helene Olafsen tar over Senkveld

I 2018 tok Olafsen over programmet Senkveld sammen med programleder Stian Blipp. De to forrige programlederne, Thomas Numme og Harald J. Rønneberg, er to folkekjære programledere som over tid hadde gjort programmet til sitt eget. Det er få programmer på norsk TV som høstet flere fag- og publikumspriser enn Senkveld. Thomas og Harald ledet programmet fra 2003 til 2018, og var et fast innslag på de fleste norske TV-skjermer hver fredag for veldig mange nordmenn i denne perioden. Det var ikke mange som hadde troen på at Helene og Stian skulle klare å fylle skoene til de to programlederne.

Programledersuksessen

Helene Olafsen hadde blitt nominert til publikumsprisen for sin innsats under Idrettsgallaen i 2018, og gjort en strålende innsats som reporter under vinter OL i Sør-Korea. Hun hadde blitt et kjent fjes på de norske TV-skjermene, men det å skulle ta over Senkveld som var et meget populært program i Norge var en oppgave de aller fleste programledere ikke ville gjøre da fallhøyden var meget stor. Sammen med Stian Blipp har Helene Olafsen nå skapt sitt eget Senkveld-show. Kritikerne har stilnet og de to høster stor suksess hver fredag kveld. Som programleder er Helene morsom, raus, folkelig og med et glimt i øyet.

Livet utenfor TV-skjermen

Helene Olafsen vant i 2017 danseprogrammet «Skal vi danse» på TV2. Hun gikk helt til topps med sin dansepartner Jørgen Nilsen. Det skulle vise seg at de også hadde vunnet hverandre, og det gode vennskapet gled etter hvert over i et kjærlighetsforhold. Jørgen Nilsen fortsatte som kjendisenes dansepartner, og ble sammen med Jørgine Vasstrand nummer to i årets Skal vi danse. 2019 har til nå blitt et godt år for Helene Olafsen og kjæresten Jørgen. De har kjøpt og flyttet inn i et nyinnkjøpt hus, og Helene kunne under en Senkveld-sending røpe at de venter et lite barn sammen.

Skademarerittet

Selv om Helene Olafsen utvilsomt har oppnådd mye som idrettsutøver og har vært en flott representant for Norge og det norske snowboard-miljøet, så har hun vært plaget med mange alvorlige skader. Ikke få husker bildene som rullet over TV-skjermen der hun satt mitt i snowboard-løypen og skrek ut sin frustrasjon og hadde store smerter da korsbåndet i kneet igjen røk. Det er særlig det venstre kneet som har fått hard medfart, og hun har fått operert det venstre kneet hele tre ganger for korsbåndskader. Det venstre kneet er også operert for en brusk- og meniskskade. Det høyre kneet er operert én gang for et røket korsbånd.